10 Ocak 2009 Cumartesi

Virgül önemli diyorum sana işte...

Virgüllü ve devrik cümleleri seviyorum tamam mı hatta bayılıyorum. Uzun ve hevesli bir şekilde yazıyorsam da kesinlikle devrik cümleleri usturuplu, virgülleri de abartmadan kullanıyorum. Virgül önemli diyorum sana işte. Ne demek nesi önemli? O bir kere farklı diğerlerinden. Anlatılmak istenenin peşinde değil, onun önündedir hep. O olmadan ne anlatmak istediğin anlaşılır ne de anlatmak istemediğin...Kullanmasını da bileceksin elbet. Bıçak gibi tehlikeli olabilir uygunsuz kullanımlarda. Söylediğin sözleri ileride aleyhine delil olarak kullandırabilir mesela. Agresif bir yanı da yok değil hani; sevgiliden bir tokat, arkadaştan da bir yumruk yedirebilir yanlış yere koyulduğunda. Oku baban gibi (virgül) eşek olma demediler mi sana hiç? Kaldır virgülü, okut babana bak neler oluyor gör sonra. Virgül önemli diyorum sana işte.

Biraz düşün gel, sonra konuşalım ve bence de o rus (virgül) bu çocuğu sever aman dikkat!!

4 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş. Noktalama işaretleri gerçekten çok önemli. Bu konulara ben de çok ilgiliyim. Doğru yazmak, konuşmak lâzım...

Unknown dedi ki...

hehe, çok güzel bi yazı

Adsız dedi ki...

ya evet.. çok güzel yazmışsın valla.malesef türkçede virgül çok önemli. nereye çeksen oraya gidiyo virgül olmayınca işte.. yazarken böle. konuşurken de bunu vurgu ile sağlıyoruz..yapılmayınca da böle bazen çok komik şeyler çıkıyo ortaya. son cümlene bayıldım mesela:))

Uğur SAMSA dedi ki...

Çok hoş bir yazı olmuş. Dikkatli olmak lazım.