20 Ağustos 2010 Cuma

Tatil güzeldir..



Bu sene Marmaris'te herkesi çatlatacak kadar uzun bir tatil yaptığımı ve - 12 güncük- daha da yetmediğini söyledikten sonraki tepkileri görüp korktuğumdan son kısmın üstünde fazla durmadan kısa tatil yazıma başlıyorum.

Tatil bende, sessizlik, sakin, huzur kelimeleri ile ilişkilendirilir genelde. Öyle sabaha karşı yat, akşama kadar uyu, iki denize gir yine geceler geceler.. modu pek bana göre değil demek istediğim. Hayır bunun yaşlanma ile bir alakası yok sayın okuyucu. Tamam 18'imde sabaha karşı yatma konusunda hemfikir olabilirdim belki ama yine de o zamanlar da diğer üç kelime her zaman tatilimin vazgeçilmezleri olmuştur.

Marmaris, her yönüyle yaşanabilecek en güzel sahil kasabalarından biri bence. Koyları ayrı güzel ve yakın. İlginç bir şekilde diğer tatil beldelerine göre ucuz ve de benim için en güzeli her yerde vızır vızır kiralık scooterlar dolaşmakta :) Rahat rahat gez, dolaş. Tekne turu için Gökova'dan kalkan turları öneririm ki zaten en güzel koylar o turla dolaşılıyor fakat Gökova'ya bir şekilde gidemezseniz Marmaris içinden kalkan turlar da fena değil.

Daha fazla detaya giremeyeceğim-belki sonra- zira hala tatil havasından çıkamadım takdir edersiniz. Yazdıkça sıcak basıyor, burnuma deniz kokusu geliyor. Eğer tatil için hala gidecek bir yer düşünüyorsanız, Marmaris'e gidip kendiniz kolayca her şeyi keşfedebilirsiniz benden tavsiye.

Fotoğraf tutkunları için, ünlü Marina'da güneş batımına yakın harika kareler yakalayabilirsiniz. Ben yakaladım ve paylaştım ;)

Unutmadan, tatil kitabım Ahmet Ümit, İstanbul Hatırası; ona eşlik eden kulağımdan düşmez müzik ise girişte dinlediğiniz Koop idi. İkisi de leziz.









4 yorum:

Gezi/yorum... dedi ki...

Tatil gerçekten güzel.. resimler çok güzel olmuş eline sağlık

Sequoia dedi ki...

tatil güzel şeyde.. marmaris beni artık bunaltıyor.. (ömrüm boyu marmariste tatildeyimde.. )

Nursel Dokuzlar dedi ki...

Geziyorum, teşekkür ederim :)

Nursel Dokuzlar dedi ki...

Sequoia, yılda en fazla bir hafta görebilen biz insancıklar için doya doya anlatılası oluyor ama Marmaris'in ayrı bir yeri var yine de ben de..