5 Aralık 2009 Cumartesi

Tavsiye: New Media

Son zamanlarda kafamdaki bin parça düşüncenin en önemlisi sevgili tezim. O kadar özen gösteriyorum ki bir türlü hiçbir şeyi yakıştıramıyorum kendisine. Aramızda şimdiden güçlü bir bağ oluştu ki sonrasından endişeliyim. Tam olarak konuyu oturtamadım ama bu, hiçbir olumsuz duruma işaret etmemekte aksine her şey çok güzel olacağa benzer. Sadece biraz daha az titizlik diliyorum kendime.

Bir tez insanının yaşam döngüsünü oluşturan rtws parametrelerinin (read, think, write, sleep) reading kısmı, tüm çıplaklığı ile taranması gereken her biri yaklaşık 400 sayfalık 3 kitap (şimdilik) gerçekliğinde yanımda duruyor.

Tüm bu stres atma cümleciklerinin özünde kitap tavsiyeleri var. Genel olarak New Media başlığına sahip bu üç kitap, yeni medya ile ilgilenenlerin ilgisini çekebilir, çekmelidir zira benim ilgimi fazlasıyla çekti:

New Media Worlds, Challenges for Convergence
Communication and New Media
Remediation: Understanding New Media


Afiyetle tüketeceğiz tezimle.

1 yorum:

Kadir dedi ki...

Kolay gelsin demekten başka bir "şey" yapamam. ciddi manada kolay gelsin. Dün akşam tez hocamla konuştuğumda bana tezim için önerilerde bulundu ve bir bölüm daha önerdi. Yok o bölümü ben kendi bilgilerimle yazsam yazabilirim. zira işin içinde ve o iş ile ilgili olan ya da olması gerekenleri bilen birisiyim. Ama yokk. İlla kaynakça kabarık olabilmesi için o fakülte, o dernek, o kütüphane dolaşmak gerekecek. Yani büyük bir çorbaya baharat atmış olacağız.

Tekrar kolay gelsin.