27 Mart 2008 Perşembe

yüzük parmağı deyip geçmemeli..!!

Yüzüğü hangi parmağımıza taktığımızı biliyoruz ama neden o parmağa taktığımızı bilmiyoruz, bilmiyoruz değil mii:))?? sizi bilmem ama ben bilmiyordum taa kii sevgilim bugün bana anlatana kadar..küçük bir testle nedenini anlamak mümkünmüş hadi siz de yapın. Baş parmak anne ve babanızı; işaret parmağı kardeşlerinizi; orta parmak kendinizi; dördüncü parmak yani yüzük parmağı eşinizi; küçük parmak da çocuklarınızı temsil ediyor. Şimdi ellerinizi yukarıda bulunan pozisyondaki gibi birleştirin. İlk olarak anne ve babanızı kendinizden ayırın yani başparmaklarınızı birbirinden ayırın. Gördüğünüz gibi anne ve babanızdan belli yaşa geldikten sonra ayrılabiliyorsunuz. Sonra tekrar birleştirin. İkinci olarak kardeşlerinizi yani işaret parmaklarınızı biribirinden ayırın. Kardeşlerden de ayrıldığınızı görüyorsunuz. Tekrar birleştirin. Orta parmak kendiniz olduğunuz için dokunmuyorsunuz. Son olarak serçe parmakları yani çocuklarınızı ayırmaya çalışıyorsunuz. Buda bir süre sonra çocuklarınızın evlenip başka yere gittikleri anlamını taşıyor. Şimdi sıra geldi yüzük parmağına, veeeeeeeeeee hiçbir şekilde ayrılamıyor sonsuza kadar beraberlik… süpermiş değil mii:) . Sevgilim bunu gösterdiğinde onun romantikliğine hayran kaldım tabii ama geçici hayranlık :P duymadı umarım duymadı:)

upps unutmadan ek bir bilgi daha; "eski bir inanışa göre: )" direk kalbe giden tek damar evlilik yüzüğünü takdığımız parmaktaymış. Başka hiç bir parmağımızdan direk kalbe giden bir damar yokmuş! bu demek oluyor ki insanlar eskiden daha romantikmişşşşş hıh.....:)

2 yorum:

sadi tekin dedi ki...

hemen ekliyeyim canım; bu direk kalbe giden damar olayı eski bir inanışa göre :) tıbben böyle bir durum söz konusu değil.

sol yüzük parmağındaki damar hatta bu bahsi geçen, evliik yüzüğünün takıldığı, evet çok romantik, ama kılca damarlar söz konusu..

lakin benim de çok sevdiğim bir hikaye bu..

Nursel Dokuzlar dedi ki...

eklemeler için sağol yüce sahip:) ama gerçek olsaydı ne garip olurdu insanı öldürmek için silah milah gerekmezdi o zaman direk hedef yüzük parmağı, adamı sevmiyo musun kopar parmağını gitsin bitsin:)))