29 Nisan 2009 Çarşamba

Fotoğraf insanı insan eder..


"Fotoğraf insanı insan eder. Önce size kendinizi gösterir, sonra da dünyayı size."


Sevgili fotoğraf hocam Erdem Çetintaş, dün
EFSAD'taki dersinde çok güzel bir fotoğraf gösterisi sunarken bu lafı etti ki hemen not aldım. Galiba fotoğrafa aşık her insan da aynı duyguları paylaşacak! Ne güzel bir sözdür..

23 Nisan 2009 Perşembe

23 Nisan Blogger'ından Mutlu Son :)



Alphan Haktanır, 4,5 yaşındaki yeğenim, taa Ankara'lardan hasta yatağından teyzesine bayram coşkusunu anlatmış :) Annesinin dediğine göre hasta yatağında beş dakikada çıkarmış bu resmi. Acil şifalar ve Mutlu Bayramlar olsun O'na, diğer tüm çocuklara ve aynı zamanda çocuk kalanlara ;) !!





19 Nisan 2009 Pazar

Chicken a la Carte

Dünyada her gün yaklaşık 25,000 kişi açlıktan, açlığın sebep olduğu hastalıklardan ve yanlış beslenmeden ölüyor. Ama umut insanları hiç terketmiyor...

Yazan, Fotoğraflayan ve Yöneten: Ferdinand Dimadura

"2005 yılında Dimadura tarafından çekilen film, 2006 yılında 56.Uluslararası Berlin Film Festivali’nde ‘Dünyanın En Kısa Filmi’ birincilik ödülünü aldı. Yarışmaya dünyanın çeşitli ülkelerinden 3.600 film katıldı, 32 film arasından Chicken a la Carte birinci seçildi."

16 Nisan 2009 Perşembe

23 Nisan Blogger'ı :)


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gönüllü tüm blog yazarları, o gün için bloglarını çocuklara bırakacak. Ben de sevgili blogumu bannerdaki ufaklığa çok benzer bir kuzu ile paylaşmayı düşünüyorum, biricik yeğenim Alphan :). Kendisi 5 yaşında ve büyük ihtimalle bayram coşkusunu bizimle yaptığı bir resimle ya da çılgın konuşmalarının olduğu bir videoyla paylaşacak, teyzesine çektiyse de bayramını çok güzel anlatacak :).

23 Nisan'da blogum en özel misafirini ağırlayacak, ya sizinki?


****

This blog is mine at 23 th April


Every year, the children in Turkey celebrate this “23 April Sovereignty and Children’s Day” as a national holiday.The importance of April 23 as a special day of children has been recognized by the international community.

UNICEF decided to recognize this important day as the International Children’s Day.

I will share my blog to children on April 23rd :), and what about you?

O da sizin çocuğunuz!!

"Acil İhtiyaç Projesi Vakfı “O da Sizin Çocuğunuz” burs kampanyası'nı başlatmış. Küçük umutları yeşertmek için, Faturalı Turkcell hatlardan 6730'a SMS atmanız yeterli..!!

Kampanya ile ilgili gerekli bilgiyi Acil İhtiyaç Projesi Vakfı sitesinden öğrenebilirsiniz.

Kampanya ile ilgili detaylı çalışmalar çok yakında!!

13 Nisan 2009 Pazartesi

Bekleyiş

Her şey çok güzel olacak, sadece biraz daha umut ve umutları yeşertecek kadar sabır..


Bekliyorum!

9 Nisan 2009 Perşembe

Barcelona Hatırası

Harikalar Diyarı Barcelona'da ünlü La Rambla'da yürüyoruz. İki adımda bir yetenekleri ile büyüleyen, La Rambla'nın ünlü sokak sanatçılarının gösterilerine hayran kalıyoruz. Birden birkaç metre ötede çalan müzik bedenimize hakim olmamızı engelliyor, deli gibi bir dans isteği ve merakla kalabalığı yararak meraklı bakışlara bir çift daha ekliyoruz veee ne görelim, küçük iskelet Elvis olmuş hayranlarına Blue Suede Shoes söylüyor :) Biz gözlerimizi bu sevimli şeyden alamazken kameram da bu eğlenceli ve bir o kadar da keyifli anı kaydediyor. Bu arada tek elle yaptırılan figürlere de hayran kalmamak elde değil. Bu keyfi paylaşmak en güzeli :)

Barcelona ile ilgili yazılar bununla da kalmaz!!



*Çekimi gece yaptığım için görüntü karanlıktı, ama ben biraz üzerinde oynadım. Sevimli iskeleti görmek bu video için yeterli ;)

1 Nisan 2009 Çarşamba

Hak Edilmeyen Değer

"İnsanlara hak ettiklerinden fazla değer vermekten vazgeç artık!" dedi üzüldüğümü gören arkadaşım arkamdan, döndüm "ama ben hak ettiğini düşündüğüm için O'nu sevdim, arkadaş gibi bildim, değer verdim, sohbetler ettim, derdimi paylaştım, güvendim" dedim ve devam ettim "yanılmışım!". Cevap verdi "insanlara hakettiklerinden fazla değer verirsen ya onları kaybedersin ya da kendini mahvedersin!". "Galiba haklısın" Dedim, "ben hem onu kaybettim hem kendimi mahvettim!"